Új bevásárlóközpont a Blahán: az Europeumban jártunk nyitás előtt (képek)

IB, 2011-02-17 08:16:00

A volt Hírlapkiadó Vállalat székháza és a Szikra Nyomda egykori helyén épült Europeum mini-bevásárlóközpont áprilisban nyitja meg kapuit a Blaha Lujza téren. Újabb 5 ezer négyzetméteren vásárolhatunk, de vajon mit?

Közeledik az idei első plázanyitás Budapesten! Az Europeum, melynek épületében tavaly nyáron nyitott meg az ország első Marriott Courtyard szállodája, húsvétra lesz teljesen „harcképes”, az épület összköltsége 40 millió euró volt. Az Ablon fejlesztésében elkészült 3 szintes központ 6 ezer négyzetméteres, a kiadható terület nagysága 5 ezer négyzetméter, melynek 80%-át sikerült mostanra kiadni. A nagyobb bérlők közt van egyenként több mint 1000 négyzetméterrel a Deichmann és a H&M, valamint a Müller egy 1.600 négyzetméteres egységgel. (Az utóbbiak két emelten rendezkednek be.) A Müllernek ez lesz a legnagyobb boltja Magyarországon…

Europeum az egykori Lapkiadó helyén
KLIKK A GALÉRIÁÉRT!

A távlati tervek közt szerepel, hogy a beruházó az épület előtti részen felújítja a Blaha Lujza tér burkolatát, valamint hogy egy híddal összekötik a Corvin Skálát és az Europeumot. A Corvin Skála egyébként nem jelent túl nagy kihívást az Europeumnak, jelenleg csak az első szint van nyitva, a kínálat a többi emeleten március 1-re újul meg a filctollas kiírás szerint.

Az új központban a bérleti díj 20 és 100 euró közt szóródik (alap és forgalomarányos), az üzemeltetési költség 12 euró négyzetméterenként. Méretében és jellegében az Europeum sok hasonlóságot mutat a Vörösmarty téren található Vörösmarty No1 üzletközponttal, amelyet nemrégiben adott el az ING 44 millió euróért a Redevco-nak. Persze az elhelyezkedésben van különbség, azonban az Ablon így sem tervezi, hogy piacra dobja az ingatlant – tudtuk meg Vincze Anna áruházvezetőtől.

Kapcsolódó cikkek

Cikk megosztása

Friss cikkek

Amire egy ingatlanosnak szüksége van